Živite v DRAMI?

Komunikacija je prvo in najpomembnejše orodje vodenja. DiSCO model je enostaven komunikacijski model, ki iz vsake drame naredi priložnost ter pomaga vam in vašim sodelavcem spremeniti težavne situacije v priložnosti.

Namen modela:

Kako vidimo svet in kako smo naučeni, da se odzivamo v različnih situacijah, vpliva na naš odnos do življenja in tudi dela. Na odnos do situacij v življenju lahko vplivamo tako, da sebi in drugim pokažemo drugačno perspektivo, kot nam je sicer domača in privzgojena. DiSCO model nam pomaga, da razumemo, iz katerega nivoja zavedanja delujemo v naših vsakodnevnih izkušnjah. Ti nivoji so: Drama, Situacija, Izbira (Choice) in Priložnost (Opportunity) ter nam pomaga, da preko zavestne izbire ustvarjamo iz življenja dogodivščino namesto borbo.

Uporaba modela:

Ko zavestno uporabljamo model pri vodenju, kažemo, iz katerega nivoja zavedanja delujemo mi sami ali tisti, katere vodimo. Model nam pomaga spremeniti utečen način, kako se lotevamo situacij in izzivov. Enostavnost modela hitro razširi stopnjo zavedanja in pomaga ustvarjati bolj konstruktivna in energetsko močnejša delovna okolja in življenje na sploh.

4 nivoji zavedanja so prikazani v spodnji tabeli:

Nivo zavedanja Opis Tipična vprašanja
Drama  (Drama) Ta nivo zavedanja se kaže čez vedenja kot so »on je rekel, ona je rekla, in potem je bilo to in potem je on rekel to in potem se je zgodilo to …«V ta nivo se je enostavno ujeti in podleči čustvom in svojim zgodbam preden naredimo premor in razmislimo, kako se želimo odzvati. Na tem nivoju je fokus običajno v tem, da najdemo nekoga, kogar lahko okrivimo.

Ko delujemo iz tega nivoja, ne prevzemamo odgovornosti za situacijo in je ne rešujemo aktivno.

Kdo je kriv?

Kako se je to zgodilo?

A lahko verjameš, da se je to zgodilo/da je to naredil/da je to rekla?!

Le kaj so razmišljali?!!

Situacija (Situation) Če presežemo nivo drame, se znajdemo v nivoju Situacija. Tu je fokus na reševanje situacije, na popravilo škode. Torej, ne iščemo krivcev, temveč gremo v popravljanje in reševanje, kar smatramo, da je šlo narobe. Takrat smo tudi sposobni veliko bolj jasno videti, kaj se resnično dogaja. Ko stvari popravimo, pustimo situacijo za sabo, a se iz nje običajno ne naučimo prav veliko in ne raziščemo, kaj je bil vzrok, da se je situacija zgodila. Rezultat je, da ko se zgodi podobna situacija, nam predstavlja podobno težek izziv, kot so nam že prejšnje težavne situacije.

V našem okolju smo naučeni, da se odzivamo ali iz drame ali iz nivoja reševanja težav in le redko delujemo iz višjih stopenj zavedanja.

Kako lahko to popravimo?

Kako hitro lahko to uredimo, da se lahko vrnemo v »normalno« stanje?

 

Izbira (Choice) Nivo Izbira nam ponuja večji preskok v miselnosti. Tu ni govora o tem, da najdemo več opcij (izbir), kako rešiti situacijo, temveč, da izberemo, kdo bomo v doloženi situaciji – torej, kakšen bo naš odnos do situacije.

Tretji nivo nas vabi, da prepoznamo, da kljub temu, da nismo zmožni spremeniti situacije ali okoliščin ta trenutek (ali nikoli), se lahko vsaj odločimo, kdo bomo znotraj teh okoliščin. To je velik korak naprej, kamor večina ljudi ne gre.

Na tem nivoju sprejmemo odgovornost in iščemo izbire in možnosti, da lahko ustvarimo nekaj novega.

Na tem nivoju se lahko začne transformacija in trajna sprememba.

 

Kdo sem jaz v tej situaciji?

Kaj je moja vloga v tem dogajanju?

Kakšen odnos in vedenja izbiram v tej situaciji?

Priložnost  (Opportunity) V naši kulturi le redki delujejo iz četrtega nivoja. A to je nivo, kjer  leži prava moč. Ko razumemo, da se je situacija zgodila z razlogom in nam želi nekaj povedati – pomaga nam razumeti, kaj ne deluje ali kaj se želi pozdraviti ali spremeniti. Običajno je tesna povezava med Dramo in Priložnostjo – večja, kot je drama, večja je priložnost. Drama je alarm, da se nekaj želi spremeniti ali preobraziti.

Ko enkrat identificiramo priložnost, izberemo, kako se želimo angažirati in kakšno vlogo bomo igrali.

Kaj je tukaj priložnost?

Kaj se želi zgoditi?

(povzeto po delu avtorja modela Alana Seale)

 

Ko delujemo iz Priložnosti se tipično pomikamo naprej in nazaj med Izbiro in Priložnostjo. Vsaka naša Izbira, kdo smo v dani situaciji, nam odpira polje Priložnosti. Bolj, ko raziskujemo polje Priložnosti, bolj jasne postajajo naše izbire. Rezultat tega je, da se naša percepcija situacije začne spreminjati in smo sposobni delovati na osnovi novih uvidov in jasnosti.

Ko živimo v Drami in Situaciji, se življenje zdi težko in neprestano reševanje problemov. Moč dajemo nečemu izven nas in ponavljamo dejanja, zaradi katerih se počutimo ujeti in brez opcij. Ko se pomaknemo na višje nivoje zavedanja, v Izbiro in Priložnost, vzamemo moč nazaj.

S preprostim vprašanjem Kaj se želi zgoditi? povabite druge (in sebe) v delovanje iz višjih stopenj zavedanja. Vprašanje odpira vrata veliko močnejšim uvidom in informacijam, kot če le želimo hitro rešiti problem.

Ko se naučimo, da živimo in delamo iz nivojev Izbire in Priložnosti pomeni, da živimo opolnomočeno in pogumno življenje in da življenje in vse situacije jemljemo kot učne izkušnje, katerih lekcije delajo življenje bolj izpolnjujoče, bolj kreativno in nenazadnje tudi bolj zabavno.

Primer 1: Izguba službe Primer 2: Izgubljen posel
Predpostavimo, da ste izgubili službo. Kako izgleda, ko delujete iz posamezne stopnje zavedanja.

Drama: »Joj, kaj bom sedaj?! Kakšna krivica se mi je zgodila! Zakaj so ravno mene odpustili?«

 

Situacija: »Joj, kaj bom sedaj?! Čim prej moram najti novo službo. Bom poklical vse, ki jih poznam, če poznajo koga, ki bi mi pomagal najti novo službo.«

 

Izbira: »OK, to se je zdaj zgodilo. Ostajam miren in zaupam vase, vzel si bom čas za razmislek, kaj si resnično želim početi. Mogoče bi šel lahko na svoje ali pa lahko končno najdem takšno podjetje, kjer se bom dobro počutil. Bom razmislil, kaj so vse možnosti in kaj me res veseli.«

 

Priložnost: »Izgubil sem službo. Kaj se želi zgoditi tukaj? V čem si nisem bil zvest v tej službi? Kaj se lahko naučim? Kam me želi življenje peljati?«

Ste vodja prodajnega tima. Na določeni prodajni priložnosti je eden od vaših podrejenih delal več kot pol leta in vse je kazalo, da bo vaše podjetje dobilo ta posel, na katerega močno računate. Nato dobite obvestilo, da je stranka izbrala drugega ponudnika.

 

Drama: »KAAAAAJ? Kako so lahko to naredili? Kaj je s tabo (vašim prodajnikom) narobe??!! Pol leta si delal na tem in zdaj – NIČ! Zakaj mi nisi pravi čas povedal, ko se je še dalo kaj rešiti?!«

 

Situacija: »Ja to se je zdaj zgodilo, sigurno pa se da še kaj narediti. Preveri, če lahko damo pritožbo na izbor. Bom šel pa tudi jaz do direktorja in poskusil rešiti situacijo.«

 

Izbira: »Kako si zdaj? Kako boš sprejel to situacijo? Kaj so naše možnosti? Kaj se lahko iz tega naučimo?«

 

Priložnost: »Kaj se želi tukaj zgoditi? Kaj je tukaj priložnost za nas? Kam nas ta situacija pelje? Kaj se skriva v tem?«

 

V katerem svetu raje živite? In iz katerega nivoja zavedanja ustvarjate boljši svet?

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja