Kje se začne katerakoli transformacija?

Smo del evolucije. Predvidevam, da nam ne bo zrasel rep ali dodatna roka za tipkanje po dveh telefonih hkrati, temveč se evolucija dogaja na drugem nivoju. Na nivoju, kaj nas motivira. Na nivoju, kaj nam je pomembno. Na nivoju vrednot. Nova doba kliče po transformaciji vrednot!

Kje se začne transformacija vrednot? Pri managementu. Zgodi pa se lahko le, če je želja na strani managementa, da živijo v skladu z novimi vrednotami, ki so bistveno manj osredotočene na lastne interese vseh na položajih in bistveno bolj na skupno dobro.

7 nasvetov, kako transformirati organizacije za izjemne rezultate

  •  Managerji, delajmo na samozavedanju(zakaj delamo nekaj na način kot delamo, zakaj se počutimo, kot se počutimo, kaj je tisto, kar si resnično želimo, kje ležijo naši skriti potenciali, kako se je potrebno spremeniti) in na odgovornosti (kaj je resnično moje poslanstvo v organizaciji in kaj potrebujem, da ga bom dosegel). Tukaj vam še najbolj lahko pomaga coach.
  • Sistematično razvijajmo coaching stilvodenja in preženimo »command and control« stil vodenja. Tudi, če nas je strah to narediti. Nagrada je prevelika, da bi nas strah oviral.
  • Spremenimo vsako delo zaposlenih v poslanstvo. Pomagajmo zaposlenim, da najdejo poslanstvo v tem, kar delajo.
  • Razrahljajmo hierarhije, vključimo zaposlene v strateške diskusije in jih naučimo, da bodo razumeli, kaj je to opolnomočenjeter kako ga živeti.
  • Ne zanašajmo se na formalno izobrazbo. Ta že zdavnaj več ne sledi evoluciji.
  • Ne merite le IQ-ja, njemu dodajte še EQ in SQ.
  • Večina inovacij bo prišla s strani zaposlenih. A za to potrebujejo pogoje, ki krepijo kreativnost.Ustvarimo jih!

 

Želite ustvariti takšno organizacijo? Kontaktirajte nas!

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja